Back

ZIUA ZONELOR UMEDE O2.02.2017

 

ZIUA ZONELOR UMEDE 2017

 

Ziua de 2 februarie este sărbătorită in toată lumea drept ziua mondială a zonelor umede pentru a marca data adoptării Convenției de la Ramsar care a avut loc in Iran, Ramsar in 2 februarie 1971. Ziua zonelor umede a fost celebrată pentru prima data in anul 1997.

Tema pentru anul 2017 este “Zone umede pentru reducerea dezastrelor” in cadrul sloganului “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme.”

Această temă a fost aleasă pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a evidenția rolurile vitale ale zonelor umede sănătoase in reducerea efectelor fenomenelor extreme cum ar fi inundațiile, seceta sau cicloanele asupra comunităților.

Ziua zonelor umede va fi sărbătorită în județul Neamț prin acțiuni organizate sâmbătă, 4 februarie 2017, de către Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău care este și custode al ariei naturale protejate ROSPA0125 Lacurile Vaduri și Pângărați, acțiuni care se vor desfășura la punctele de observații situate in jurul lacurilor. Se va avea in vedere și informarea publicului asupra hrănirii lebedelor și a rațelor care se adăpostesc pe timpul iernii in această arie protejată .